top of page

badmeubel

naar jouw smaak

waar let je op bij de aanschaf van een badmeubel

klik op onderstaande symbolen en kies je onderwerp

Stijl

FORMAAT

Badmeubel v.s. tegels

Soorten

Budget

1_matrix-60-grijs-eiken-greeploos-met-st

Stijl: een badmeubel in je badkamer

Je bent op zoek naar een badmeubel. Er is heel erg veel keus als het om badmeubels gaat. Op deze pagina gaan we je er veel over vertellen, maar we laten ook voorbeelden van badmeubels zien. 

Waar moet je rekening mee houden? Welk formaat badmeubel is geschikt voor jouw badkamer? 

Vragen die je wellicht moet gaan beantwoorden in de komende periode. Daar kunnen wij je heel goed bij helpen. Op deze pagina, maar natuurlijk ook in onze winkel.

stijl

Het formaat van je badmeubel?

Architecten werken van groot naar klein. Dat betekent dat zij voordat ze bezig gaan met het design van een ruimte, de ideale indeling voor zichzelf uittekenen.

Dat is ook de manier zoals wij werken als we een badkamer ontwerp maken. Kijk hier maar eens.

We adviseren jou hetzelfde te doen met de keuze voor je badmeubel. Probeer als eerste duidelijk te krijgen welk formaat badmeubel het best tot zijn recht komt in jouw badkamer.

Licht eiken badkamermeubel 800x449.JPG
formaat

Alle ruimte voor je badmeubel

Wanneer je een badmeubel hebt met lades, is het erg belangrijk dat de lades open kunnen wanneer jij voor je badmeubel staat.

 

Stel dat jouw gekozen badmeubel met lades een diepte heeft van 45 cm., en tegenover je badmeubel staat je douchecabine. Vanaf de muur tot aan je douchecabine heb je dan minimaal 100 cm. nodig om een gedegen ruimte over te houden waarin je nog optimaal gebruik kunt maken van de lades van je badmeubel.

In de voorbeelden van kleine badkamers hiernaast heeft de grootte en wensen van de badkamer veel invloed gehad op de grootte van het badmeubel.

Badmeubel vs. tegels

Heb je gekozen voor een badmeubel met een breedte van 100 cm? Heb je er ook nog eens twee kranen op?

Plaats je het badmeubel in een hoek? Realiseer je dan dat wanneer je met zijn tweeën voor het badmeubel staat er weinig 'elleboog-ruimte' overblijft voor degene die aan de muurkant staat. 

Wil je een badmeubel van 100 cm. met twee kommetjes? Wij raden aan om een badmeubel met twee kommetjes niet kleiner dan 120 cm. te laten zijn. Optisch is dit het allermooist, maar praktisch gezien ook. Bijvoorbeeld met betrekking tot de sifons.

-industrial-cm-85-colore-roble-africa-na
badmeubel vs tegels