top of page

vloerverwarming

IN JE WONING

Waarom ingeslepen vloerverwarming

Je bent op zoek naar vloerverwarming. Steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming. De voordelen zijn dan ook zeer duidelijk. Vloerverwarming geeft in de eerste plaats de meest gelijkmatige en behaaglijke warmte.


Uit onderzoek is gebleken dat de ideale ruimte-temperatuur bij vloerverwarming één tot twee graden Celcius lager ligt dan bij andere verwarmingssystemen. Eén graad lager vermindert het energieverbruik al met vijf tot zes procent!

 

Bovendien is vloerverwarming een zogenaamde Laag Temperatuur Verwarmingssysteem (LTV). Dit betekent dat het toegepast kan worden bij installaties die uitgaan van een aanvoer temperatuur die lager is dan 55°C.

Ingeslepen vloerverwarming & HR-ketels

HR-ketels halen alleen hun hoge rendement als zij niet boven de aanvoertemperatuur komen. Warmte-pompen, zonneboilers en andere alternatieve warmte opwekkers zijn zelfs nauwelijks toe te passen als er temperaturen boven de 55°C nodig zijn en gaan bovendien beter presteren als de gewenste aanvoer-temperatuur nog verder kan dalen.

 

Aangezien dit soort verwarmingsinstallaties in de toekomst steeds meer toegepast zal gaan worden, zijn wij er van overtuigd dat vloerverwarming de toekomst heeft.

Tegels met vloerverwarming, de voordelen

 1. Veiliger - Geen gevaar voor stoten of branden aan radiatoren bij de combinatie tegels vloerverwarming.
   

 2. Zuiniger - Tot 10% besparing als gevolg van een lager in te stellen ruimtetemperatuur. - Toegepast als LTV (lage temperatuur verwarming) in combinatie met een HRketel nog eens 10 tot 15% besparing ten opzichte van conventionele (hoge temperatuur) systemen.
   

 3. Gezonder - Betere handhaving van de luchtvochtigheid. - Minder stofcirculatie. - Minder kans op huisstofmijt.
   

 4. Comfortabeler - Doordat vloerverwarming voor een groot gedeelte uit stralingswarmte bestaat wordt het over het algemeen als aangenamer ervaren. - Verdeling van de warmte benadert het dichtst het ideale verwarmingsmodel. - Geen last van luchtcirculatie (tochtverschijnselen) of de onaangename reuk van verbrand stof door hoge plaatselijke temperaturen die bij radiatoren en convectoren op kunnen treden.
   

 5. Praktischer - Meer ruimte door het ontbreken van verwarmingselementen (b.v. radiatoren) en geen belemmeringen bij het plaatsen en indelen van meubelen.
   

 6. Hygiënischer - Geen schoonmaakproblemen (radiatoren en convectoren zijn vaak lastig schoon te maken).
   

 7. Esthetischer - Geen ontsierende leidingen, radiatoren, convectoren of andere verwarmingselementen.

jk vloerverwarming infrezen gevelaar teg

Proces van het inslijpen van de vloerverwarming

Beelden zeggen soms vele malen meer dan woorden. Bijbehorend vindt u dan ook een youtube film van hoe de vloerverwarming wordt ingeslepen. Dit kan (in veel gevallen) zowel in een bestaande vloer als een nieuw gegoten dekvloer.

Wij werken samen met JK vloerverwarming, marktleider in Nederland. Zij zijn uitvinder en expert op het gebied van vloerverwarming in heel Europa. Samen met jou zorgen we ervoor dat je huis die ontzettende behaaglijke warmte van vloerverwarming krijgt.

Jouw vloerverwarming in jouw huis

Geen uitdaging die we nog niet voltooid hebben op het gebied van vloerverwarming. Daarom helpen we je graag met het aanleggen van vloerverwarming, het liefst onder een tegelvloer natuurlijk.

Wat gaat de vloerverwarming dan kosten? Dat is voor ons op voorhand ook lastig aan te geven, soms zijn er namelijk aanvullende maatregelen nodig en soms juist niet. Dit bepaalt voor een groot gedeelte de prijs van je vloerverwarming. 

Om die reden helpen we je heel graag verder in onze winkel om samen te bepalen welke vloerverwarming (onderdelen) er in jouw huis nodig zijn om die heerlijke behaaglijke warmte te creëren. 

Op zoek naar Vloerverwarming in Enschede? Bezoek dan onze winkel en we bespreken samen je wensen met betrekking tot de vloerverwarming. Over vloerverwarming kun je het allerbeste tegels leggen omdat tegels van steen zijn. Steen geleid het beste warmte afkomstig van vloerverwarming. Daarnaast houden tegels, dus ook keramisch parket in combinatie met vloerverwarming, de warmte het langste vast. Kom daarom naar onze winkel in Enschede en laat je adviseren op het gebied van tegels met vloerverwarming of keramisch parket en vloerverwarming.

bottom of page