top of page

een water-ontharder

in huis

Waterontharder

Je bent op zoek naar een waterontharder. En daar heb je waarschijnlijk een goede reden voor. Veel andere mensen kopen een waterontharder omdat:

 • Ze graag een stralende badkamer willen

 • De huid daarna beter en zachter aanvoelt

 • Daarna minder wasmiddel nodig is en lagere energiekosten geld besparen

 • Huishoudelijke apparaten langer meegaan

 • Lekkende kranen tot het verleden behoren

 • Het verantwoord voor het milieu is

 • Koffie en thee een betere smaak krijgen

Drinkwater van het meisje

Werking waterontharder

Hoe werkt een waterontharder nou eigenlijk precies? En waarom heb je zout nodig om zacht water te krijgen? Gaat het water dan niet zout smaken? Deze vragen komen wellicht in je op wanneer je leest over een waterontharder. Daarom leggen wij graag uit hoe een waterontharder werkt.

Wij werken met de waterontharders van Remon, marktleider in Nederland. Maar bovenal expert op het gebied van waterontharders. 

Logo-Remon-wateronharders-gevelaar tegel

Onze waterontharders

Hoeveel ruimte u ook beschikbaar hebt, Gevelaar tegels & sanitair kan een geschikte waterontharder leveren. Wij gaan altijd op zoek naar de locatie die voor u het meest geschikt is. 

Wij werken met de waterontharders van Remon. Al sinds 1979 is Remon actief in de waterbehandelings-sector. Zij zijn niet alleen expert op het gebied van waterontharders, maar verzorgen ook andere technische waterinstallaties. De juist partner, die alles van water weet. Op deze manier weten wij zeker dat we jou de juiste kwaliteit waterontharder zullen leveren.

Installatie waterontharder

Al onze waterontharders kunnen op professionele wijze en door een ervaren monteur geïnstalleerd worden. Hierbij worden alle richtlijnen en voorschriften in acht genomen. Zo wordt wordt de afvoer altijd met een open verbinding op het riool aangesloten en wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van goedgekeurd KIWA-aansluitmateriaal.

Zowel de waterontharders als het hars zijn gekeurd en beschikken over de juiste certificaten. Het allerbelangrijkste certificaat is dat van TÜV Rheinland. TÜV staat sinds 1872 voor veiligheid en kwaliteit van mens, omgeving en technologie. TÜV heeft onze waterontharders getest, gemonitord, geïnspecteerd, ge-audit en tenslotte gecertificeerd. Je kunt er dan ook op vertrouwen dat een waterontharder van Remon een veilige waterontharder is van hoogwaardige kwaliteit.

water ontharders.JPG

Jouw waterontharder in huis

Overtuigd? Kom dan naar de winkel! De installatie en oplossing voor jouw woning heeft in veel gevallen namelijk wat uitleg en persoonlijke afstemming nodig. We werken met verschillende modellen, zodat er altijd een variant is die het best bij jouw wensen en huis past.

Al onze waterontharders worden geleverd inclusief RVS aansluitingen, 2 zakken zout van 25 kg. en een hardheids- controletest.

Bijgaand vind je de verschillende types op een rij.

 • Hoe filtert de Remon Waterontharder kalk uit het water?
  Door middel van ionenwisseling wordt het kalk uit het water gefilterd. De harsbolletjes zijn geladen met natriumionen. De geladen harsbolletjes hebben de eigenschap het calcium aan zich te binden en het natrium weer af te staan. Zo ontstaat zacht water. Als de harsbolletjes allemaal verzadigd zijn stopt de werking en moet het filter worden gespoeld.
 • Zorgt het zout in de waterontharder voor de ontharding van water?
  Het water wordt onthard door middel van de harscilinder in de waterontharder. Het regeneratiezout wordt gebruikt om het hars te regenereren wanneer het zijn werking heeft verloren. Het zout komt niet in contact met uw drinkwater.
 • Smaakt mijn zachte water na installatie naar zout?
  Nee! Tijdens het regeneratieproces komt het pekelwater niet in aanraking met uw drinkwater, het ontharde water smaakt dan ook niet zout.
 • Wat is een ionenwisselaar precies?
  Een ionenwisselaar verwijdert deeltjes (ionen) uit vloeistoffen (water). Hiervoor worden kleine synthetische bolletjes gebruikt die ionen uitwisselen. De bolletjes kunsthars zijn verzadigd met natriumionen. Als ze in contact komen met hard water dan zullen de calciumionen die hierin opgelost zijn, uitgewisseld worden tegen natrium. De bolletjes zijn verpakt in een kolom of harscilinder.
 • Is onthardingszout schadelijk voor het milieu?
  Nee, onthardingszout is niet schadelijk voor het milieu. Voor het spoelen van de harscilinders in een waterontharder wordt natriumchloride gebruikt, oftewel keukenzout. Zout is een natuurproduct dat wordt gewonnen uit de bodem en is niet schadelijk voor het milieu.
 • Hoeveel zout verbruikt de Remon Waterontharder?
  Op basis van uw waterhardheid en waterverbruik kunnen we het zoutverbruik berekenen. Gemiddeld gebruikt een 4-persoons huishouden zo’n 70 kg zout per jaar. In dit geval heeft u aan drie zakken van 25 kg voldoende voor een heel jaar. Bij aanschaf van een Remon Waterontharder ontvangt u de eerste twee zakken gratis.
 • Heeft een Remon Waterontharder invloed op de waterdruk?
  Wanneer er een waterontharder tussen uw waterleiding wordt geplaatst kan dit effect hebben op de waterdruk. De Remon Waterontharder is echter speciaal ontworpen om het drukverlies te minimaliseren, in de praktijk merkt u van drukverlies dan ook weinig.
 • Treedt er schadelijke bacteriegroei zoals legionella op in de harscilinder?
  Stilstaand water bevordert over het algemeen de bacteriegroei. Door simpelweg de waterontharder even te laten spoelen na langdurige stilstand vormt dit geen enkel probleem. U kunt dit vergelijken met het opendraaien van de kranen bij thuiskomst van vakantie. Om het nog eenvoudiger te maken beschikt de Deluxe over een vakantiemodus, in dit geval spoelt de waterontharder automatisch tijdens uw vakantie.
 • Is ontkalken van drinkwater slecht voor de gezondheid?
  Nee, ontkalken van drinkwater is niet slecht voor de gezondheid. Uit onderzoek van de World Health Organisation (WHO) Hardness in Drinking-water (PDF) blijkt dat onthard water op basis van ionenuitwisseling geschikt is voor menselijke consumptie. De hoeveelheid mineralen die tijdens het ontkalken uit het water verdwijnen is zo laag dat dit verwaarloosbaar is.
 • Is kalk in het water schadelijk?
  Kalk in het water is beslist niet schadelijk voor de menselijke gezondheid, en ook planten en dieren hebben er geen last van. Sterker nog: kalk (of beter calcium) is belangrijk voor mensen, dieren en planten. Mensen krijgen hun dagelijks aanbevolen hoeveelheid calcium en magnesium hoofdzakelijk binnen via voeding zoals vruchten, zuivelproducten, brood en vlees. Kalkdeeltjes in het water hebben echter wel degelijk schadelijke effecten in huis doordat ze kalkaanslag veroorzaken en irritatie kunnen veroorzaken tijdens en na het douchen. Nadelen van kalk in het leidingwater: - onnodig hoog energieverbruik - overbelasting en lager rendement van elektrische apparatuur met warmtewisselaars (wasmachines, boilers, geisers, vaatwassers, waterkokers, stoomovens, etc.) - vroegtijdige defecten van bijvoorbeeld uw koffiezetapparaat - verkalking en verstopping van leidingsysteemwaterleidingen - vlekken op kranen, vloeren en sanitair - milieubelastend: agressieve producten nodig voor schoonmaak slecht voor de huid, met name voor mensen met eczeemklachten
bottom of page